Over ons

Rochdale en homii slaan handen ineen voor transparantie in stookkosten

 Rochdale en homii

Rochdale en homii hebben een meerjarige overeenkomst gesloten om het gebrek aan inzicht bij blokverwarming complexen structureel aan te pakken.

Woningen in grote complexen worden soms verwarmd door middel van een collectieve installatie, ofwel blokverwarming. Deze woningen hebben geen eigen CV-ketel waardoor het lastig is om als bewoner goed inzicht te krijgen in de daadwerkelijke stookkosten per woning.

homii biedt een innovatieve oplossing die huurders gedurende het jaar inzicht geeft in hun stookkosten, waardoor onverwachte naheffingen worden voorkomen en bewuster energiegebruik wordt gestimuleerd. Het systeem van homii maakt gebruik van geavanceerde technologie om real-time data te verzamelen en analyseren, wat zorgt voor nauwkeurige en actuele inzichten. Huurders kunnen via een gebruiksvriendelijke interface hun verbruik en kosten monitoren, wat hen in staat stelt om proactief maatregelen te nemen om hun energieverbruik te verminderen. Voor Rochdale betekent dit dat ze beter in staat zijn om te reageren op vragen en zorgen van huurders, en efficiënter kunnen werken door middel van geautomatiseerde processen en verbeterde communicatie. Dit draagt bij aan een transparantere en duurzamere toekomst voor zowel de huurders als de woningcorporatie.

Chris Horst van Rochdale licht toe: "Dankzij homii kunnen wij eindelijk onze bewoners het hele jaar door helpen om duidelijk inzicht te krijgen in hun stookkosten. Het is geweldig om te zien hoe dit systeem ons ondersteunt bij het effectiever beheren van blokverwarming complexen. Daarbij helpt homii ons om huurders tijdig te informeren als zij uit de pas lopen, wat vervelende verrassingen achteraf voorkomt."

Arnon Kadouch van homii voegt daaraan toe: "Wij zijn enorm blij met Rochdale als partner. Hun betrokkenheid en focus op de huurder zorgen ervoor dat wij samen een oplossing bieden die echt impact maakt. Het gevoel van samenwerking en gezamenlijke inzet voor de huurder was gedurende het hele traject duidelijk voelbaar."

homii start met het uitrollen van het management dashboard voor de medewerkers van Rochdale. Daarna wordt een planning gemaakt om de huurders te voorzien van inzicht in hun stookkosten. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van onverwachte naheffingen, maar stimuleert ook bewuster energiegebruik. Met deze samenwerking zetten Rochdale en homii een belangrijke stap richting een transparantere en duurzamere toekomst voor huurders van blokverwarming complexen. Verdere informatie hierover volgt later dit jaar.

Lees meer artikelen

neem contact met ons op
Blijf op de hoogte